Væth Enge – Guide til et af vore nye fine vådområder

Væth Enge

Netop nu er vandstanden høj og variationen af vandfugle er meget fin. Det anbefales at tage en tur ud i naturen i juledagene for at nyde det herlige landskab og alle de rastende fugle.

Området er delvist ejet af vore alle sammens pengetank Aage W. Jensens Fonde samt enkelte lokale.

I Væth by er skilte som viser ned i området. Som fodgænger har man fine muligheder, og jeg anbefaler at man lader bilen stå ved asfaltvejen, for så at begive sig af sted til fods de to-tre kilometer som en rundtur bliver til.

Der er flere måder at komme ned og kigge ud over området nemlig fra den nordøstlige kant hvor et hjulspor efter en bom fører ned til et lille fritidshus. Herfra vil man få et udsyn som dog er bedst om morgenen og i formiddagstimerne, da man ellers vil få problemer med modlys. Nærværende billede er taget her.

Fra selve Væth by fører et hjulspor ned mod engene og giver midtvejs især midt på dagen et fortrinligt overblik over hele den østlige del af området, men husk at benytte apostlenes heste, da vi gerne skulle bevare det fine forhold til lodsejerne.

Randers Kommune har i samarbejde med A. W. Jensens Fonde foranstaltet en optælling af områdets fugleliv med et interval på en måned gennem foreløbig de næste fem år. Disse tællinger foregår efter en i forvejen aftalt og standardiseret metode således at tallene gennem årene bliver sammenlignelige. Man kan via DOFBASEN følge udviklingen i disse tællinger. I øvrigt er disse tællinger en del af et større optællingsprogram som gennem de næste år skal dokumentere fuglelivet udvikling foruden i Væth også i Hornbæk og i Vorup Enge. Resultaterne er planlagt til at udkomme i bogform engang i fremtiden gennem Naturforvaltningen i Randers Kommune.

Søndag havde jeg denne december måneds tælling som bød på 18 arter med krikand som engenes mest talrige art og knopsvaner, sangsvaner, canadagæs, og grågæs som de største arter.

God tur!

Vi ses derude.

Hvis du vil vide mere om Væth Enge kan du finde information incl. kort på Aage V. Jensen Fonde.

Dette indlæg blev udgivet i Lokaliteter. Bogmærk permalinket.