Indvielse af Værum ø-enge

26.oktober blev så Værum Ø-Enge (ja, et noget kryptisk navn måske) indviet. Der var allerede en del vand i engen, men området er noget anderledes end de andre engsøer.

Foto: Lars Tom-Petersen

Der er et hovedåløb i form af en gammel lavning midt gennem engen fra syd (lidt nord for Laksegården) til nord (ca. der hvor jernbanen krydser Gudenå). Mod nord vil der være en større permanent lavvandet sø, men en stor del af det resterende areal vil være mere eller mindre våd eng.

Der er kun lavet et hul i diget mod syd og et hul mod nord. Hættemåger, stære, lidt viber og 4 knopsvaner havde indtaget engen, men ellers var der ikke meget endnu. Men jeg vil gætte på, at der er potentiale til spændende sager næste forår.

Foto: Lars Tom-Petersen

Adgang til området kan ske fra flg. to steder:
– Tebbestrupvej 180. Herfra går en markvej ned til engen og parkering kan ske på en foreløbig P-plads ca. 300 m inde ad markvejen (den gøres vistnok permanent).
– Kallehavegård i Tebbestrup Kær. Herfra kan man køre ad en sandet markvej langs Tebbestrup Bakker til en slags P-plads, som ligger lige, hvor vejen svinger op mod bakkerne. En anden ikke kørbar markvej går ud til engen.
Fra begge steder er der et stykke at gå, før man er i det nye projektområde (vel 500 m).

Dette indlæg blev udgivet i Lokaliteter. Bogmærk permalinket.

Et svar til Indvielse af Værum ø-enge

 1. Ole Laursen, Grenå skriver:

  Tillykke med endnu et godt område ved Randers.
  Kan der blive tale om en tur til foråret, eller er der for lidt parkeringsplads, hvis der kommer mange deltagere ?

  M.v.h.
  Ole Laursen [OLL]
  Grenå
  20643375

Der er lukket for kommentarer.