Nyt fugletårn ved Stubbe Sø

Tårnet ved Stubbe Sø. Foto: Joy Klein.

En af de gode fuglelokaliteter i Østjylland – Stubbe Sø på Djursland – har nu fået et fugletårn. Naturstyrelsen har bygget et overdækket tårn på det statsejede areal tæt på Naturstien der går fra Ebeltoft til Gravlev. Man kan se det meste af søen samt rørskovene og træerne i den østlige ende af søen. Tårnet er vist på vores side om fugletårne med link til flere detaljer.

D. 14. oktober brugte otte DOF’ere fra Djursland et par timer til at nyde udsigten og de mange fugle på søen: skarv, grågæs, taffelænder, troldænder og en flok skeænder.  En knarand viste sig, og der blev hørt vandrikse. Desværre var der ingen besøg af havørn, der ellers har gæstet området i flere uger, men en flot duehøg skræmte livet af en del skarve.

Naturstyrelsen havde kort tid forinden sat nogle plader op i tårnet til at beskytte mod blæsten samt en bænk, og havde smurt det hele ind i tjære, så alle måtte passe på ikke komme i nærheden af væggene! Men vi havde et par hyggelige timer alligevel.

Dette indlæg blev udgivet i Lokaliteter. Bogmærk permalinket.