Lidt om færdsel i naturen

Foråret er nu godt i gang, og det samme er DOF’s Atlas III projekt. Dermed vil vi alle formodentlig komme mere ud i naturen og det kan derfor være på sin plads lige at opfordre alle til at sætte sig ind i reglerne for hvad man må og ikke må, samt komme med en opfordring til at vi alle optræder hensynsfuldt overfor naturen og andre brugere af denne. Husk der skal være plads til os alle! 

Et medlemskab af DOF giver naturligvis ikke særlige rettigheder, tværtimod skal vi alle huske på at vi gennem vort medlemskab optræder som ambassadører for DOF og forventes at udvise både respekt for den natur vi undersøger og imødekommenhed overfor de mennesker vi møder undervejs, samt at vi respekterer den private ejendomsret og overholder de gældende regler for færdsel i naturen.

Hvordan ser reglerne så egentlig ud?

Ja, der er faktisk en hel del regler om hvad man må og ikke må. Heldigvis har Naturstyrelsen samlet det hele på en hjemmeside, som du finder her: KLIK HER

Det kan desuden anbefales at man udskriver folderen “Naturen må gerne betrædes”, som giver en samlet oversigt over de forskellige regler, således at man kan have den med i lommen når man går ud. Den findes her: KLIK HER

Vi håber i alle vil møde en lang række gode oplevelser med både fugle og mennesker i den kommende tid – god fornøjelse i felten!

Bestyrelsen.

Dette indlæg blev udgivet i Naturpolitik. Bogmærk permalinket.