Gyldensteen Strand og Johannes Larsen Museet – 11. april 2015

En turberetning fra turen til Gyldensteen Strand og Johannes Larsen Museet i Kerteminde 11. april 2015.

Kl. 8 satte 33 forventningsfulde deltagere, 1 turguide og 1 chauffør fra DOF Østjylland kursen mod Fyn. Første stop på turen var Eriksholm ved Gyldensteen Strand på Nordfyn, hvor den lokale guide Jens Bækkelund tog imod. Gyldensteen Strand blev i 2011 erhvervet af Aage V. Jensens Fonde og de forhenværende dyrkede marker fremstår i dag dels som et lavvandet fjordområde, dels som en lavvandet ferskvandssø, til stor gavn for fuglene. På området er der etableret nok landets flotteste Naturrum med skolestue, toiletter og diverse informationstavler.

På en to timers tur rundt i terrænet så vi bl.a. en flok med 2200 bramgæs, mange grågæs, knarand, skeand, toppet skallesluger, kurtiserende ederfugle, en havørn, vandrefalk og årets første brushøns. Temperaturen havde efterhånden nået 17-18 grader, så vi smed alle vinterjakkerne og nød det gode vejr.

Vi gjorde et kort stop i det nærliggende fugletårn ved Dæmningsminde og så her bl.a. strandskade, klyde, svaleklire, rødben og rørspurv. Enkelte turdeltagere så også årets første landsvale her.

Herefter gik turen mod Johannes Larsen Museet i Kerteminde hvor Jens Gregersen for tiden udstiller sine malerier/akvareller på udstillingen ”Trækfugle”. Jens Gregersen gav et spændende og interessant indblik i billedernes historie og beskrev levende episoder fra sine mange rejser til de arktiske egne, hvor de fleste af motiverne på de udstillede malerier og akvareller stammer fra. Udover Jens Gregersens fantastiske billeder var der også tid til at se resten af museet, der rummer mange dejlige malerier af nogle af landets bedste kunstnere, samt Johannes Larsens hjem og atelier. Mange sluttede en fin dag af med kaffe og kage i haven ved museets cafe (hvor Jens har malet fugle på væggene!) i selskab med syngende stillits i havens træer.

Tak til alle deltagerne for en god tur og godt selskab
Inger, Jens & Peter

Dette indlæg blev udgivet i Referater. Bogmærk permalinket.