Rapport fra Gråkrageturen til Fussingø, nov. 2016

Endnu en morgen med lidt trist vejr og småregn. Alligevel mødte 10 deltagere op på parkeringspladsen ved Fussingø Gammelhave hvor vi gik en tur ud på halvøen. Der var dog kun meget få fugle derude, og det blev kun til lidt Musvitter, Blåmejser og en enkelt Spætmejse. På søen var der heller ikke det store. Vi kunne se en enkelt Knopsvane, nogle Hvinænder, Skarv og Troldænder.

Gråænder på Fussingø Sø. Foto: Ole Jensen

Gråænder på Fussingø Sø. Foto: Ole Jensen

Fra Gammelhaven fortsatte vi op i Sønderskoven hvor en Stor Flagspætte underholdt et stykke tid med at rode lidt i skovbunden efter noget spiseligt, der kom en lille flok Silkehaler, en Musvåge sad og så på ornitologer og der var også en lille flok Halemejser.

Det var nu ved at være frokosttid, og vi kørte derfor op på rastepladsen på Grovebakkevej med udsigt over søen, og derefter ud til parkeringspladsen på Vasevej hvor skoven ender. Herfra gik vi tilbage til Mølledammen hvor det gav lidt Fuglekonger, en Sumpmejse og de sædvanlige Musvitter og Blåmejser.

Deltagerne på turen. Foto: Ole Jensen

Deltagerne på turen. Foto: Ole Jensen

Fra Mølledammen fortsatte vi op gennem skoven ad Troldeskovvej. Igen var der noget tomt i skoven indtil vi kom til et åbent stykke hvor der blev spottet en Stor Tornskade i en busk et stykke ude. Den kom dog senere lidt tættere på. Vi kunne i teleskoperne se at den sad og plukkede i et eller andet, som viste sig at være en småfugl da fjerene lidt efter stod om ørene på den. Også her kom en flok Silkehaler over, og på vej videre til bilerne røg en Spurvehøg forbi os. Det sidste stykke, hvor vi havde udsigt over engene kunne nåede vi lige et par Musvåger også.

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne. Bogmærk permalinket.