Rapport fra Gråkragetur til Vrads Sande og Isenbjerg d. 15. juni

Mødestedet var fastlagt til Vrads Sande, St. Hjøllundvej kl. 19.30. Egentlig var det tænkt at vi skulle starte på bakken indenfor faldlågen, hvor der er den fantastiske udsigt over hedearealet med søen nedenfor.

Rødhovedet Tornskade

Der var imidlertid meldt om Rødhovedet Tornskade på stedet et par dage forinden, så da der stod en flok ornitologer i vejkanten med teleskoperne klar og kikkede i den modsatte retning, blev der hurtigt gjort hold hvor de stod.

De meddelte dog af fuglen ikke havde været set på stedet den sidste halve time, så det gik hurtigt videre til det oprindelige mødested.

Da alle 18 deltagere var mødt op, gik vi derfor op på bakken for at se ud over området, og næppe var vi nået derop, før den Rødhovede Tornskade blev spottet siddende i en busk længere nede.

Fuglen holdt til på stort set samme sted i lang tid, så mon ikke alle fik set den?
Også den Rødryggede Tornskade var tilstede, endda i flere eksemplarer, så der blev spejdet efter en Stor Tornskade. Tre Tornskade arter på samme sted er jo ikke hverdagskost, men desværre lykkedes det ikke at finde denne.

Bynkefuglene var dog på plads med flere individer, og også den Sortstrubede Bynkefugl blev set, foruden Skovpiber, et par Ravne og en Vibe.

Bynkefugl

Efter Vrads Sande gik det videre mod Gludsted Plantage og Isenbjerg, med et lille ophold i Store Hjøllund Plantage for at se efter Nøddekrige. Det lykkedes dog kun for et par tålmodige deltagere, som tog et lidt længere ophold end vi andre, at se den.

Vel ankommen til Isenbjerg var det tid til aftenskaffen, som desværre var det der skulle til for at fremkalde regn. Næppe var vi dog nået i regntøjet før det stoppede igen. Vi gik nu ud langs kanten af plantagen og lidt ind i denne for at lytte efter Natravn. I lang tid blev det dog kun en Gøg der lod sig høre, så ud af plantagen og op på Isenbjerg for at se om der skulle være Natravne der. Efter lang tids venten uden Natravne begyndte det at lyne stærkt i horisonten, tilsyneladende med kurs mod os, så af sikkerhedshensyn foretrak vi at vende tilbage til kanten af plantagen. Igen ventede vi.

Vi venter på Nøddekrige

Klokken 23.10 var der endelig underholdning. En Natravn strøg hurtigt forbi, kun set af en enkelt. Der gik dog ikke længe før der kom to strygende forbi igen, og de blev nu vist set af de fleste, da de gav en flot opvisning næsten over hovederne på os. Lidt længere henne kunne vi desuden både se og høre mindst en mere. Et par stykker der var gået længere ind i plantagen, kunne fortælle at de havde hørt Perleugle synge.

Det var nu tid at vende hjemefter, så vi startede atter bilerne, men gjorde holdt oppe ved Tyvkærvej for at lytte efter Perleugle, og der var da også nogle stykker der kunne høre den synge svagt langt inde i plantagen.

På Isenbjerg

Med denne afslutning kunne vi nu trygt vende hjemefter, efter en ret vellykket tur, hvor vi fik stort set alt vi kom efter, undtagen Stor Tornskade, men en Rødhovedet Tornskade er vel ikke så dårligt et bytte?

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne, Referater. Bogmærk permalinket.

Et svar til Rapport fra Gråkragetur til Vrads Sande og Isenbjerg d. 15. juni

  1. Håkon Grunnet skriver:

    En meget fin tur. Bortset fra vejret, der i virkeligheden holdt sig tilbage, der hvor vi var.
    Meget stemningsfuldt, godt arrangeret, spændende natur og terræn. Og så var vi jo neget heldige med observationerne.

Skriv en kommentar til siden

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *