Rapport fra Gråkragetur til Årslev Engsø d. 19. september

Vi mødtes 19 deltagere på parkeringspladsen på Storskovvej, lidt vest for Constantinsborg. Vejret var rigtigt fint med svag vind og dejligt lunt. Herfra gik vi ned gennem skoven ned til Årslev Engsø med skjulet i den gamle pumpestation som første stop. Her var vejret så sandelig skiftet. Det var nu blevet blæsende, overskyet og halvkoldt. Fra skjulet var der udsigt til en stor flok Taffelænder, Troldænder, Blishøns, Knopsvaner og Grågæs. Den store oplevelse kom dog da en Havørn ganske kort efter vores ankomst kom strygende ind over søen østfra. I første omgang var den lidt svær at bestemme, da formen ikke syntes at være den sædvanlige for en Havørn. Pludselig tog ørnen dog en drejning, og viste nu tydeligt hvad den var. Drejningen gik umiddelbart over i et dyk, hvor Havørnen slog ned på en fiskehejre. Ørnen kunne dog tilsyneladende ikke løfte hejren, så den blev nærmest slæbt gennem vandet ind til land, hvorefter ørnen gik i gang med sit måltid, snart omgivet af ventende Gråkrager.
Efter en rum tid at have betragtet Havørnen være i gang med sit måltid fortsatte vi ad stien om mod fugletårnet. Undervejs blev en stor flot løbebille fundet, og senere bestemt til værende en Guldpletløber. Så snart vi igen fik udsyn over søen måtte kikkerterne og teleskoperne igen i brug, og inden længe var en Sølvhejre spottet ovre i nærheden af modsatte bred.

Sølvhejre
Foto: Ole Jensen

Nu begyndte det så kort efter at regne, og vi skyndte os derfor hastigt videre mod fugletårnet, hvor der jo var mulighed for at komme i ly.
Fra fugletårnet havde vi stadig udsigt til såvel Havørn som Sølvhejre, og desuden blev der fundet en Dobbelt Bekkasin, nogle Brushøns, mange Viber, og der blev set Tårnfalk, masser af Pibeænder og Krikænder.
Da der tilsyneladende kom et ophold i regnen forsatte vi ud mod vestenden af søen, opholdet i regnen blev dog kort, og snart begyndte det igen at regne, og vejret var efterhånden blevet sådan at vi besluttede os for at afslutte turen og gå tilbage til bilerne.
Artslisten ser således ud: Havørn, Taffeland, Troldand, Knopsvane, Skarv, Blishøne, Grågås, Sølvhejre, Vibe, Pibeand, Tårnfalk, Dobbelt Bekkasin, Brushøns, og Vandrikse (hørt). Dertil kommer så Guldpletløberen.

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne, Referater. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar til siden

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *