Rapport fra Gråkragetur til Hjarnø d. 16. august

En af de få dage i august måned med godt vejr mødtes 19 deltagere på parkeringspladsen ved Hjarnø færgen i Snaptun. Da færgen kun kan tage 6 biler af gangen samledes vi i så få biler som muligt, og skyndte os at holde i kø. Da vi havde adviseret personalet på forhånd var de klar over at vi skulle med, og de var derfor så venlige at tilbyde en speciel afgang kun for os, så vi kunne komme samlet over.

Gråkrager på Hjarnø
Foto: Else Oltmann

Vel ovre på Hjarnø startede vi med at køre ud til kirken, hvor vi satte bilerne og gik ned til kysten med odden, hvor vi så Storspove, Mudderklire, Rørhøg, Kobbersneppe, Hvidklire, Stenpikker med mere. Et rigtigt godt sted, som sikkert på andre tider rummer langt flere fugle. Efter en god rundtur langs stranden fandt vi tilbage til bilerne og kørte ud til vestenden af øen, hvor vi startede med at indtage frokosten. Her var igen Rørhøg, der var Musvåge, og der var adskillige svaler, såvel By- som Landsvale.

Efter frokosten gik turen på gåben op langs kysten til tangen og lagunen på nordsiden af Hjarnø. Det var dog ikke mange fugle der var her, men til gengæld var der en enkelt Skestork.

Skestork
Foto: Else Oltmann

Det var nu efterhånden blevet tid til at returnere til færgen, og alle var vist enige om at Hjarnø virkelig er en lille perle i Horsens Fjord. I alt blev følgende arter noteret: Storspove, Mudderklire, Rørhøg, Stær, Lille Kobbersneppe, Hvidklire, Hvid Vipstjert, Skarv, Sølvmåge, Gråkrage, Ringdue, Gråand, Svartbag, Knopsvane, Strandskade, Stenpikker, Ravn, Ederfugle, Hættemåge, Landsvale, Fiskehejre, Musvåge, Bysvale, Vibe, Skestork, tornirisk, Skovspurv.

Rørhøg.
Foto: Else Oltmann

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne, Referater. Bogmærk permalinket.

Et svar til Rapport fra Gråkragetur til Hjarnø d. 16. august

  1. Helle skriver:

    Dejlige fotos Else.:)

Skriv en kommentar til siden

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *