Kender du fuglen på billedet?

Ja, det gør de fleste nok, men kender du også de fleste af de helt almindelige fugle, såsom bogfinke, musvit, blåmejse, skovskade, gråkrage, grønirisk, kvækerfinke o.s.v.?

Foto: Ole Jensen

Så kan du også være med til punkttællingerne!

Årets vinterfugletælling starter 20.december og løber til 20.januar, og du behøver kun gå en gang hver sæson.

Punkttællingsprogrammet er ubetinget DOF’s længstvarende projekt, men det er samtidig også det vigtigste idet det er det eneste der holder øje med udviklingen i Danmarks mest almindelige ynglefugle, og dermed kan sige noget om tilstanden af naturen i de forskellige naturtyper.

Læs nærmere om projektet på DOF’s side om punkttællingerne – KLIK HER – og tilmeld dig allerede i dag til Thomas Vikstrøm (thomas.vikstroem@dof.dk ) eller Ole Jensen (ofj@ofj.dk)

Der kan altid bruges flere punkttællingsruter, og du vælger selv din rute, men især nord for Randers, mellem Randers og Århus, og i den vestlige del af lokalafdelingens område mangler der ruter.

Hvis du vil have en snak om projektet inden du tilmelder dig er du også altid velkommen til at ringe til mig (Ole Jensen) på 2329 0118, jeg hjælper også gerne hvis du har spørgsmål i forbindelse med indtastningen.

Hvis du deltager i Atlas projektet er det jo nu næsten slut med at indsamle data til dette, så dermed er der en oplagt mulighed for at starte en punkttællingsrute der hvor du nu laver dine Atlas undersøgelser.

Dette indlæg blev udgivet i Projekter. Bogmærk permalinket.