Rapport fra Gråkragetur til Udbyhøj Syd, Hevring Strand og Lystrup Strand d. 19. februar 2018

Trods regn og slud fra morgenstunden mødte der ikke mindre end 27 deltagere op på parkeringspladsen ved Havnen i Udbyhøj Syd kl. 10.00.

Svartbag med stenbider. Foto: Flemming V. Larsen

Det værste af nedbøren stoppede dog heldigvis inden vi tog hul på turen for alvor, sigtbarheden var dog stadig ikke for god, så vi havde lidt svært ved at set ret langt ud over fjorden, og den dårlige sigtbarhed holdt desværre ved hele turen igennem.
Vi startede med at gå en tur langs fjorden i Udbyhøj hvor en sæl lå og betragtede os, medens vi stod og betragtede de mange Ederfugle og Hvinænder der lå på vandet. Længere ude kunne lige skiftes en hel del Spidsænder, Gravænder, Strandskader og nogle Pibeænder. Lidt Sangsvaner var der også og nogle Storspover. Desuden selvfølgelig en del måger, Sølvmåger, Hættemåger og nogle Svartbage, og de allesteds nærværende Skarve.

Krager, måger, storspover, gravænder og, længst ude, sortænder.
Foto: Flemming V. Larsen

Fra Udbyhøj kørte vi videre til Hevring og ind på det militære område, hvor vi stillede bilerne og spiste vores frokost inden vi gik det sidste stykke ned til stranden.
Her var ligeledes masser af Gravænder og en hel del Storspover. Udenfor revlen kunne også lige skimtes lidt Sortænder, nogle Gråstrubede Lappedykkere, og fra træerne bag os akkompagnerede en Ravn. I øvrigt et rigtigt flot område, som helt sikkert er et besøg værd i lidt bedre vejr, og når vadefuglene er ankommet.

Spættet sæl.
Foto: Flemming V. Larsen

Sidste punkt på turen var Lystrup Strand, hvor vi kørte ned til stranden ved den østlige ende af Strandvejen. Her lå ikke mindre end 7 Spættede Sæler ud for kysten, og igen var det mest Strandskader vi kunne se, og desuden en hel del Ederfugle og Sortænder længere ude.

Der var dog lidt forvirring om mødestedet, og nogle var kørt ned i den vestlige ende af vejen (her hedder det vel egentlig Hevringholm Strand), og kunne melde at de kunne se nogle Ryler og Knortegæs. Vi forenedes dog omsider, og afsluttede turen ca. kl. 14.30.

Gråkrager ved Lystrup Strand.
Foto: Flemming V. Larsen

Inden turen endeligt gik hjemad, var vi dog nogle der lige ville hen til Hevringholm Strand også for at se lidt nærmere på fuglene der, og der lå ganske rigtigt 3 Lysbugede Knortegæs, og der gik en lille flok Almindelige Ryler rundt. Desuden stod en lille flok Rødben og skuttede sig, og endelig kom en enkelt Fløjlsand forbi.
Artslisten blev noteret til: Toppet Lappedykker, Gråstrubet Lappedykker, Skarv, Sangsvane, Lysbuget Knortegås, Gravand, Spidsand, Pibeand, Gråand, Hvinand, Ederfugl, Sortand, Fløjlsand, Stor Skallesluger, Strandskade, Alm. Ryle, Rødben, Storspove, Hættemåge, Sølvmåge, Svartbag, Gråkrage, Ravn og Spættet Sæl.

SE OGSÅ: Flemming V. Larsens galleri med fotos og videoklip fra turen – KLIK HER

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne. Bogmærk permalinket.