Sponsering af falkekasse

Mollerup Golf Club er beliggende mindre end 500 m vest for Egå Engsø bag jernbanen.

Banen overflyves konstant af fugle på vej til og fra Engsøen.
Klubben har en meget aktiv ”fuglegruppe” og der er opsat mere end 50 småfuglekasser, der hvert år renoveres (og tømmes for overvintrende mus!), tre andehuse, to uglekasser og to tårnfalkekasser. Der er godt 300 m mellem hver af kasserne. Klubben har desuden opsat nogle stolper med koder, så man mobilt kan hente både generel og specifik information om fuglene på området.

Foto: Peter Thomsen

DOF-Østjylland sponserede de to uglekasser sidste år efter et par Natugler havde holdt til i en tykning nær jernbanen. Kasserne blev af forskellige grunde sat for sent op og klubben måtte nøjes med at se den ene kasse blive okkuperet af Egern.
Årets inspektion af kasser afslørede i februar, at begge tårnfalkekasser var tjenlige til udskiftning. Og vi var fra foreningens side hurtige til at få fremsendt to nye kasser, der omgående blev sat op. Foruden de to ynglepar på selve banen har et ynglepar haft rede i nogle gamle træer ved Egåen lige nordvest for banen.
Den anden kasse er ikke blevet besat i første omgang. I stedet synes parret fra den kasserede kasse, som var opsat på en gavl ca. 200 m derfra – eller måske parret fra skovkanten – at være flyttet ind i én af de to natuglekasser.

Akkurat nu strides et par tårnfalke med et par alliker om den nyopsatte kasse.
Tårnfalkene var ikke udfordret ved den gamle kasse, som var placeret samme sted, men vi må se hvem der vinder.
På billedet fra den 23. marts (desværre taget på temmelig stor afstand) kan man ane Tårnfalkehunnen sidde på kassen og den ene allike lige over.

Træet med kassen
Foto: Per Møller

Kassen med Tårnfalk
Foto: Per Møller

Dette indlæg blev udgivet i Fugle. Bogmærk permalinket.

Et svar til Sponsering af falkekasse

  1. Per Møller skriver:

    Jeg kan fortælle, at tårnfalkene vandt over allikerne.
    Vh Per Møller

Der er lukket for kommentarer.