Rapport fra Gråkragetur til Vejlerne d. 15. maj 2018

Mødestedet var denne gang vi det flotte center ved Bygholm Vejle, hvor de 18 deltagere samledes kl. 10.00. Vi havde denne gang en deltager fra USA med, Pamela Cubberly, som forudgående havde kontaktet os.

Mødestedet ved Bygholm Vejle.
Foto: Else Oltmann

Bygholm Vejle er jo altid god for en del spændende fugle, og inden længe havde vi da også spottet Traner, Klyder, Skestorke, Stenvender og adskillige Grågæs og Bramgæs. Stilllits var faktisk noget af det allerførste da der fløj lidt rundt i buskadset ved kanalen langs vejen. Desuden så vi Alm. Ryle, Fjordterne, Spidsand, og en Havørn kom forbi.

Klyde ved Bygholm Vejle
Foto: Else Oltmann

 

Fra Bygholm Vejle skjulet kørte vi nu videre om østsiden af området op til Kraptårnet, hvor vi gik ad stien ud til tårnet for at se Sølvhejre, Brushane, Hvidklire, Svaleklire, Atlingand, Sortklire og Stor Kobbersneppe og igen Havørn. To forskellige endda!
Næste stop videre rundt blev Han Vejle området med skjul og gangbroer igennem rørskoven ud til yderste platform, hvor der var borde og bænke, så vi kunne indtage vores medbragte frokost under komfortable forhold.

Vi havde naturligvis håbet på samtidig at kunne få nogle Skægmejser at se, da de ofte holder til her.

Rørspurv.
Foto: Else Oltmann

Desværre ville de ikke denne dag samarbejde, så dem fik vi ikke med. Til gengæld lavede en Rørhøg en flot opvisning, og Rørdrummen lod sig høre flere gange ligesom Gøgen gav sat akkompagnement med.

Han Vejle skjulet.
Foto: Else Oltmann

Efter veloverstået frokost kørte vi videre til Kærup Holme skjulet, hvor vi så Mudderklire, Taffeland, Rødben og flere Rørhøge, men her var det desværre Sortternerne der skuffede.
Fra Kærup Holme gik turen videre til tårnet ved Tømmerby Fjord. Som sædvanlig var dette sted dog ikke den store oplevelse, men lidt blev det da til, bl.a. Gråstrubet Lappedykke, selvfølgelig Troldand og Grågås og lidt andre arter.

Vi lytter og ser efter Blåhals, den blev muligvis hørt.
Foto: Else Oltmann.

Tiden var nu ved at være fremskreden så vi valgte at spinge over Arup Vejle skjulet og returnerede mod Bygholm Vejle for at tage afsked. Undervejs gjorde vi dog et stop ved Glombak hvor vi bl.a. så Skeand og flere af de arter vi allerede havde set tidligere.
Mange fugle blev det til, som altid ved Vejlerne, og følgende blev noteret:
Toppet Lappedykker, Gråstrubet Lappedykker, Skarv, Rørdrum, Sølvhejre, Fiskehejre, Skestork, Knopsvane, Grågås, Bramgås, Gravand, Krikand, Gråand, Spidsand, Atlingand, Skeand, Taffeland, Troldand, Havørn, Rørhøg, Musvåge, Grønbenet Rørhøne, Blishøne, Trane, Strandskade, Klyde, Vibe, Alm. Ryle, Brushane, Stor Kobbersneppe, Sortklire, Rødben, Hvidklire, Svaleklire, Mudderklire, Stenvender, Hættemåge, Stormmåge, Fjordterne, Ringdue, Gøg, Sanglærke, Landsvale, Bysvale, Hvid Vipstjert, Solsort, Sivsanger, Gransanger, Løvsanger, Husskade, Allike, Råge, Gråkrage, Stær, Skovspurv, Bogfinke, Stillits og Rørspurv.

Løvsanger
Foto: Else Oltmann

 

 

Rørhøg
Foto: Else Oltmann

 

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne. Bogmærk permalinket.