Rapport fra Gråkragetur til Vorup Enge, Hornbæk Enge og Fladbro d. 11. juni

De 21 deltagere mødtes kl. 09.00 ved det flotte Naturcenter i Randers, hvorfra vi gik langs Gudenåen over til Fugletårnet på Vorup Enge på den modsatte side af åen. Undervejs fik vi dog lige et indslag med en eksotisk udseende sommerfugl som formodedes at være undsluppet fra Randers Regnskov. Takket være Bjarne Hove-Jensen er der dog nu kommet navn på den. Det er en Iris!

Der var ikke det store at se fra fugletårnet, men en Rørhøg ude over engene så vi da. Inden længe var vi undervejs tilbage til Naturcentret. Turen gav dog også lidt sangere i buskene langs stien foruden at en Stor Flagspætte kom forbi.

Sommerfuglen.
Foto: Else Oltmann

Sommerfuglens overside.
Foto: Else Oltmann

Inden vi forlod Naturcentret skulle fugletårnet nedenfor centret dog også lige have en besøg, men uden at det gav noget synderligt ekstra. Overalt var der dog et virvar af Mursejlere overalt over engene, helt fantastisk med så mange mursejlere på så samlet et område!

Rørhøg over engene.
Foto: Else Oltmann

Næste stop var rastepladsen ved E45 motorvejen mod nord, lige før Gudenåen. Vi gik ned til fugletårnet, som husede en Landsvalerede, og forældrefuglene aflagde os visit flere gange medens vi stod i tårnet. Også her var der lidt tomt for fugle, men vi hørte da lige kort en Nattergal, så en Spurvehøg og hørte en Gærdesmutte og en Munk.

Tilbage til rastepladsen, hvor det nu var frokosttid til akkompagnement af Rågerne, der har en lille koloni med 9 reder i træerne omkring.

Frokost.
Foto: Else Oltmann

Herefter gik turen så til fods ad stien ned til broen over motorvejen og videre til Hornbæk Enge. Stadig på Vorup Enge kom dog nok turen største hit med en Sortklire og en enkelt Skægmejse. Desværre var denne Skægmejse den eneste det blev til på hele turen. Her var også udsigt til Knarand, Toppet Lappedykker , adskillige Knopsvaner, Pibeænder og Krikænder.

Sortklire
Foto: Else Oltmann

Videre til Hornbæk Enge med Skeænder, Grågæs, Knopsvaner, Viber, Troldænder, Krikænder, Knarænder, og Toppede Lappedykkere.

Grågæs m.m.
Foto: Else Oltmann

Efter at have set det vi ville returnerede vi endnu engang til bilerne, som bragte os til turens sidste stop ved Fladbro. Vi gik gennem skoven ned til åen og hørte undervejs Løvsanger, så flere mursejlere og Svaler, lidt Blishøns, Knopsvaner og en flot Rørhøg han, som hentede redemateriale ude over engene for at bringe det til reden på den anden side Nørreå. Turen afsluttede ved at vi returnerede langs Nørreåen tilbage til vejen og parkeringspladsen, hvor vi sluttede kl. lidt over tre.

 

Artsliste: Toppet Lappedykker, Fiskehejre, Knopsvane, Grågås, Skeand, Knarand, Krikand Pibeand, Gråand, Troldand, Rørhøg, Spurvehøg, Tårnfalk, Blishøne, Vibe, Sortklire, Ringdue, Bysvale, Landsvale, Mursejler, Gøg, Stor Flagspætte, Gærdesmutte, Munk, Løvsanger, Skovsanger, Nattergal, Gransanger, Rørsanger, Musvit, Blåmejse, Skægmejse, Gråkrage, Råge, Bogfinke, Skovspurv + det som jeg som sædvanligt ikke fik noteret!

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne. Bogmærk permalinket.

Et svar til Rapport fra Gråkragetur til Vorup Enge, Hornbæk Enge og Fladbro d. 11. juni

  1. Ole Tonnesen skriver:

    Hej Ole.
    Endnu en tur, jeg gik glip af. Tak for det gode referat og billeder!
    Sommerfuglen på billedet er en Iris. Den er sjældent set, da den gemmer sig i trætoppene. Er vistnok i fremgang. Kendt fra det sydøstlige Danmark.

Der er lukket for kommentarer.