Rapport fra Gråkragetur til Egå Engsø d. 12. september

Da alle var samlet på parkeringspladsen ved Viengevej blev det til 14 deltagere. Vi startede med at gå ud langs søen til fugletårnet, ivrigt spejdende efter om der skulle være Havørne i sigte. Der var der nu ikke, men en Tårnfalk lod sig da se. Desuden en del Canadagæs, en flok Hjejler og selvfølgelig masser af Grågæs.

Skeand
Foto. Else Oltmann

Ved tårnet var der udsigt til engen, hvor der ligeledes stod nogle Hjejler, en del Viber og på vandet Troldænder, Blishøns, Krikænder nogle Taffelænder, Knarænder, Skeænder og Spidsænder. Desuden en enkelt Dobbeltbekkasin og en Rørhøg. Også et par enkelte af årets sidste Mursejlere nåede vi at få at se.

Fra tårnet fortsatte vi ud mod enden af søen, hvor vi så Grønirisk, Mudderklire og i vegetationen ved åens udløb kunne vi i lang tid betragte en flok Stillits og en lille flok Bynkefugle der fouragerede på planterne. I fravær af Havørnene måske turens højdepunkt.

Viber og Hættemåger
Foto: Else Oltmann

Her afsluttede vi turen og gik raskt tilbage til bilerne.

Notesbogen viste: Toppet Lappedykker, Lille Lappedykker, Skarv, Fiskehejre, Knopsvane, Canadagås, Grågås, Krikand, Knarand, Spidsand, Skeand, Troldand, Taffeland, Rørhøg, Tårnfalk, Blishøne, Hjejle, Vibe, Dobbelt Bekkasin, Mudderklire, Hættemåge, Sølvmåge, Landsvale, Bysvale, Mursejler, Bynkefugl, Musvit, Skovskade, Husskade, Gråkrage, Bogfinke, Grønirisk og Stillits.

Bynkefugl
Foto: Else Oltmann

Enlig svale!
Foto: Else Oltmann

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne. Bogmærk permalinket.