Rapport fra Gråkrageture til Stubbe Sø onsdag d. 12. december og torsdag d. 13. december.

På grund af den store tilslutning i 2017, hvor der blev tilføjet en ekstra tur i sidste øjeblik, var der i år planlagt ture på to, efter hinanden følgende, dage. Begge dage blev fuldt besat med 24 deltagere pr. dag. Der blev åbent for tilmelding onsdag d. 15. november og allerede torsdag d. 16 omkring middagstid var alt optaget for begge dage.

Som sædvanligt mødtes vi ved Dagli´Brugsen i Tirstrup, hvor vi samledes i færrest mulige antal biler, og kørte herfra samlet til BogPeters Hytte på Fugleværnsfondens reservat ved Stubbe Sø, hvor dagen forløb stort set som på turene i de tidligere år. Det vil sige en indledning med kaffe og rundstykker, hvor Anton fortalte lidt om reservatet. Hytten var som sædvanligt varmet dejlig op og kaffen brygget af nogle af medlemmer fra reservatets arbejdsgruppe. Foderbrættet uden for vinduerne var også fyldt op, og der var en del mejser der fouragerede der. Se selv artslisten, hvor alle mejserne var tilstede på foderbrættet. Desuden var der Stor Flagspætte, Træløber og Spætmejse.

BogPeters Hytte.
Foto: Else Oltmann
Topmejse og Sumpmejse.
Foto: Else Oltmann

Efter morgenmaden gik turen så ned til søbredden med udsigt over Stubbe Sø, hvor vi så en lille flok Lille Skallesluger ligge ovre i østenden af søen. Der var også Krikand, Hvinand og en del Troldænder foruden en stor flok Taffelænder.
En flok Lille Korsnæb sad i et træ ved bredden, men flok bort da vi kom, og efter nogen tid kom en Rød Glente over.

Halemejse.
Foto: Else Oltmann

Da det var ved at være frokosttid vendte vi tilbage til hytten for at spise vore medbragte madpakker, og derefter gik turen så om til fugletårnet ved østsiden af søen. Her var det nu stort set de samme fugle vi kunne se, som vi havde set fra Fugleværnsfondens areal. Dog lidt tættere på. Desuden var der mindst to vandrikser der lod deres hyl høre fra rørskoven. De lod sig dog ikke se.

Ved fugletårnet sluttede turen, og alle kørte nu hver til sit, nogle vistnok op for at forsøge at se de Røde Glenter flyve til overnatning længere oppe på Djursland.

Ovenstående er en beskrivelse af turen onsdag. Turen torsdag forløb dog nogenlunde på samme måde, dog således at vi allerede kort efter at være kommet ned til søen om formiddagen, kunne spotte en havørn siddende i et træ på den modsatte side af søen. Desuden var de små korsnæb lidt mere stationære, så vi fik set dem lidt bedre. Til gengæld kom den Røge glente ikke forbi, og vandrikserne ovre ved fugletårnet var tavse.

Ved tårnet på østsiden.
Foto: Else Oltmann

Til slut bare en tak til alle deltagerne for den store opbakning til arrangementet, og til de af arbejdsgruppen der var så venlige at varme op, lave kaffe til os, og rydde op bagefter.

Artslisten ser således ud:
Skarv, Fiskehejre, Grågås, Gråand, Krikand, Taffeland, Troldand, Hvinand, Lille Skallesluger, Havørn (kun torsdag), Rød Glente, (kun onsdag), Musvåge, Vandrikse hørt (kun onsdag), Hættemåge, Ringdue, Stor Flagspætte, Musvit, Sortmejse, Blåmejse Topmejse, Sumpmejse, Halemejse, Spætmejse, Træløber, Gråsisken, Grønsisken, Lille Korsnæb.

Dette indlæg blev udgivet i Gråkragerne. Bogmærk permalinket.