Projekt Slørugle

Sløruglen har vanskelige vilkår i dagens Danmark. I 1960 var der ca. 300 par, men siden da er bestanden gået voldsomt tilbage. Således var landsbestanden af kendte par kun ca. 25.

Siden midten af 90’erne har en redningsplan igangsat af Klaus Dichmann (Sønderborg) vendt udviklingen, og siden 2002 har DOF igangsat yderligere støtte til Projekt Slørugle. Projektet løber over tre år, og består bl.a. i oprettelse af lokale amtslige sløruglegrupper.

I Østjylland har vi etableret en sløruglegruppe med base i Hinnerup, men med hele amtet som vores operationsområde. Vi har opsat sløruglekasser på egnede gårde, og vi følger og registrerer ynglebestanden i amtet som pt. er på 3-4 kendte par. Vi har tænkt i tiden fremover at opsætte sløruglekasser på større gårde og især der hvor vi i forvejen har kendskab til observationer af én eller flere slørugler.

Du kan hjælpe os og dermed sløruglen ved at ringe/maile til os, hvis du kender til et egnet sted for opsætning af en sløruglekasse.
Især vil vi gerne høre hvis du har kendskab til ynglepar eller en stedfast slørugle på en gård, som måske blot venter på vores kasse.
(Vi har flere gange hørt om at en opsat kasse blev beboet dagen efter at den var sat op!)

Læs mere om sløruglen på Projekt Slørugles hjemmeside www.tytoalba.dk og på Sløruglen i Østjyllands hjemmeside www.sloerugle.dk

Kontaktperson: Peter Hjeds, Båstrupvej 16, Foldby 8382 Hinnerup tlf. 8649-6308

Et svar til Projekt Slørugle

  1. Gunnar B. Jokumsen skriver:

    Hej, vi har opseveret ugler hele foråret og nu hver aften i skumringen, vi troede det var kirkeugler, men nu viser det sig at det er slørugler, de er i haven lige uden for vores vinduer, vi har 3-5 stk der har fløjet rundt de sidste måneder, slår ned efter kattekillingerne på 4 uger. jeg ved ikke hvor de ruger eller kommer fra så en kasse kunne måske komme på tale?
    Mvh. Gunnar

Der er lukket for kommentarer.