Dansk Ornitologisk Forening har siden 1976 arrangeret landsdækkende vinter- og ynglefugletællinger efter punkttællingsprincippet.

Formålet er at indsamle viden om bestandssvingninger hos de almindeligste danske fugle, og anvende denne viden til beskyttelse af fuglene og deres levesteder.

Optællingerne er en vigtig del af den danske naturovervågning, og når der i presse, TV eller Radio oplyses at en fugleart er gået tilbage stammer oplysningerne næsten altid fra punktoptællingerne.

Meld dig derfor til dette vigtige stykke overvågningsarbejde, som foregår en gang årligt mellem 1. maj og 15. juni, eller for vinterfugletællingernes vedkommende mellem 20. december og 20. januar. Ruten og datoen vælger man selv.

Alle kan være med

Mange føler sikkert, at de ikke er dygtige nok til at deltage, men her kan selv nybegyndere indenfor ornitologien være med. De fleste kan genkende de mest almindelige fugle, og i forbindelse med punkttællingerne er det netop dem der har den største interesse.

Yderligere oplysninger på DOFs hjemmeside eller ved henvendelse til Fugleregistreringsgruppens Amtskoordinatorer, i Østjylland: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Torshøjvænget 54, 8361 Hasselager, tlf. 86285614

Skynd dig at tilmelde dig med det samme, og husk:

Punkttællingerne er vor eneste reelle mulighed for at følge bestandene af en lang række af de almindeligste fugle!