Vandrefalke forkæles på Aarhus Havn

IMG 2829a

Vandrefalke får nu endnu bedre betingelser i Aarhus. DOF Østjylland har flyttet redekassen til vandrefalke ud på en gunstig placering på Aarhus Havn. Lokale opfordres til at registrere vandrefalkeaktivitet i DOFbasen.

Søndag d. 8. september - på Naturens Dag - har leder af Projekt Ørn Kim Skelmose, Finn Lund Henriksen og Georg Guldvang flyttet vandrefalkekassen hos DLG på Aarhus Havn. Den er nu flyttet ud på det perfekte sted, som vi i længere tid har haft i kikkerten som en potentiel god placering.

Allerede samme eftermiddag så Georg Guldvang ikke mindre end tre vandrefalke omkring kassen. Der var en gammel han sammen med en gammel hun deroppe, og en ung hun kom derefter til men blev fordrevet af de to andre. Vi håber nu på, at de to gamle fugle vil tage kassen til sig og begynde at ynge der i næste sæson.

IMG 2830a

Lokale DOF'ere og andre interesserede opfordres derfor til at holde øje med eventuel aktivitet af vandrefalke på Aarhus Havn. Ser du vandrefalke i området nær kassen, håber vi, du vil notere det i DOFbasen, gerne med lidt kommentarer om, hvor fuglene ses, og hvad de foretager sig.

Herunder ses den nye, endelige placering, som gerne skulle lokke det gamle vandrefalke-par til at slå sig ned - forhåbentligt allerede fra næste ynglesæson.

IMG 2422a

Fotos: Georg Guldvang