Ture og møder

Ture og møder arrangeret af DOF Østjylland o.a. som vi mener kan være relevante for vores afdeling.
denne side har vi link til andre organisationer og enkeltpersoners arrangementer.
Vedrørende indberetning af ture og møde – gå til denne side.

Læs også generelt om vores ture og om stortursbestemmelser vedr. aflysning og afbestilling.

Vejviser: Bio-X / Naturhistorisk Museum

Nye ture og/eller ændringer indenfor de seneste 7 dage er vist som OPDATERET

Fuglepigernes ture? – gå til Fuglepigerne i Østjylland

Onsdag d. 23. aug: Fiskeørne ved Randers Fjord

Mødested:Fugletårnet i Øster Tørslev Kær. Følg Kærvejen fra Øster Tørslev og hold til højre, hvor grusvejen deler sig. kl. 18.00-20.00
Denne efterhånden traditionsrige tur giver stor sikkerhed for at se fiskeørne, som på denne tid raster ved fjorden. Vi starter ved fugletårnet i Øster Tørslev Kær og vandrer ca. en km ud ad diget. Ud over fiskeørn er der mulighed for at se andre rovfugle bl.a. rørhøg.
Medbring: Kikkert.
Turleder:Lars Tom-Petersen (28 90 88 34) og Benny Kristensen.
Arrangør:Randers Kommune, Natur og MIljø.

Lørdag d. 26.august: Engsøerne og vore ørne.

Mødested:Fugletårnet på sydsiden af Årslev Engsø.
Tid: kl. 10 - 13
Aarhus Kommunes to engsøer er oprindeligt etableret som Vandmiljøplan II projekter. Det primære formål har været at højne vandkvaliteten i åerne, Brabrand Sø og Aarhus Bugt, men projekterne har også forvandlet naturfattige landbrugsarealer til to små sande naturperler. Engsøerne rummer nu en meget stor og varieret bestand af fugle og fisk og er blevet til velforsynede spisekamre for vore to ørnearter: havørn og fiskeørn. På turen til Årslev Engsø hører vi om de forskellige fiskearter og håber på at få ørnene at se på jagt i området.
Turleder:Naturformidler Bjarne Golles, Center for Byens Anvendelse, Aarhus Kommune
Arrangør:Center for Byens Anvendelse, Aarhus Kommune

Søndag d.27.aug.: Grøn Festival i Økologiens Have OPDATERET

Mødested:Økologiens Have, Rørthvej 132, DK-8300 Odder. Kl. 10.00-16.00
Økologiens Have i Odder afholder igen i år Grøn Festival med deltagelse af forskellige grønne foreninger, også DOF Østjylland er med.
En hyggelig dag med for familien med masser af udstillere, workshops, musik, debat m.m.
Der vil være haverundvisninger, æseltræk og aktiviteter for børn. Tag selv picnic-kurv med, lav snobrød over bål, eller køb mad og drikke i Haven.
Se nærmere på havens Hjemmeside.
Har du tid og lyst til at hjælpe DOF Østjylland et par timer bedes du kontakte Jens Bonde Poulsen på tlf. 5186 0276, eller e-mail jensbondep(a)gmail.com
Arrangør:Økologiens Have

Lørdag d. 2. september: Kom tæt på fuglene, lån en kikkert, i Botanisk Have

Mødested:Eugen Warmings Vej ved nr.39 på amfiscenen kl. 10.00
Turen går rundt i Botanisk Have, hvor vi ser på fuglene i søerne og de øvrige småfugle i parken.
Turen tager 2 timer, Praktisk påklædning efter årstiden. Alle er velkommen.
Turleder:Ole Bøgh Vinther, tlf. 25152325
Arrangør:Turen arrangeres i samarbejde med DOF-Østjylland og Botanisk Haves Venner

Torsdag d. 7. sep: Torne Lapmark, Norsk Finmark i juni- juli 2016

Mødested:Naturhistorisk Museum bygning 1141, Bio-X Natur lokalet. Kl. 19.30
GPS: 56.167114, 10.202275.
Se vejviser øverst på siden
Naturoplevelser i Torne Lapland, Norsk Finmark i juni-juli med temperaturer langt over normalen (22-25 grader) mod normalt 12 grader. Vi, Allan Hartz & Uffe Terndrup entomologer, botaniker og ornitologer kørte op gennem Sverige, Finland og Norge for at ende i Alta i Norsk Finmark med planlagte stop i interessante habitater, som moser og fjeldheder. En tur med fokus på oplevelser og natur. I Alta kan man altid begå sig, blot man kan fransk. 9 ud af 10 på campingpladsen talte fransk!
Turleder:Allan Hartz & Uffe Terndrup
Arrangør:Østjysk Biologisk Forening

Søndag d. 10.september: Naturens Dag ved Årslev Engsø

Mødested:Storskovvejs P-plads lige vest for Constantinsborg. Kl. 10.00
Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Dansk Ornitologisk Forening (DOF) inviterer på tur ved og omkring Årslev Engsø på Naturens Dag.
Turen til fugletårnet (ca 1,5 km hver vej fra P-pladsen) ledes af Ole Bøgh Vinther (25152325) mens turen om søen (ca 8 km ialt) ledes af Poul-Henrik Knuhtsen.
Medbring evt. kikkert og lidt mad og drikke og fornuftigt tøj.
Turleder:Ole Bøgh Vinther (25152325) og Poul-Henrik Knuhtsen.
Arrangør:Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Dansk Ornitologisk Forening (DOF)

Tirsdag d. 19. sep: Gråkragetur – Årslev Engsø

Mødested:Parkeringspladsen ved Storskovvej 22A, Viby J. kl. 13.00. Forventet afslutning kl. 16.00, GPS: 56.136522, 10.073192
Turen gennemføres i privatbiler.
Vi mødes på parkeringspladsen på Storskovvej, lidt vest for Constantinsborg, hvorfra vi går gennem skoven ned til Årslev Engsø. Vi starter med et kig ved skjulet i den gamle pumpestation, hvorefter vi går ud mod fugletårnet og vestenden. Der skulle på denne tid gerne være forskellige vadefugle, gæs, ænder og mulighed for såvel havørn som fiskeørn, foruden hvad der måtte være af småfugle i skoven og på engene.
Praktiske oplysninger: Husk tøj tilpasset vejret, solidt fodtøj og kikkert. Hold godt øje med din e-mail op til turen. I tilfælde af dårligt vejr aflyses turen muligvis.
Der er ingen tilmelding, men send en e-mail til Ole Jensen ofj(a)ofj.dk, eller ring til 2329 0118 hvis du har ledige pladser, eller ønsker kørelejlighed. Så forsøger jeg at arrangere fælleskørsel.
I tilfælde af aflysning eller ændring i planerne udsendes besked via e-mail listen, tilmeld dig derfor denne, hvis du ikke allerede har gjort det. Det kan gøres ved at klikke HER og udfylde med e-mail og navn, så får du også besked når der er nye ture, påmindelser om ture osv.
Turleder:Ole Jensen
Arrangør:DOF Østjylland

Lørdag d. 7.oktober: Kom tæt på fuglene, lån en kikkert, ved Egå Engsø

Mødested:Egå Engsø, Viengevej 7, ved parkeringspladsen, kl. 10.00. GPS: 56.214363 10.218632
Vi går hen til fugletårnet, hvor vi ser fuglelivet.
Turen tager 2 timer, Praktisk påklædning efter årstiden. Alle er velkommen.
Turleder:Ole Bøgh Vinther, tlf. 25152325
Arrangør:Turen arrangeres i samarbejde med Friluftsrådet, DOF-Østjylland.

Mandag d. 9. okt: Gråkragetur – Alrø, Lerdrup Bugt, Horskær og Splidholm

Mødested:Parkeringspladsen ved Alrø Egehoved kl. 10.00. Forventet afslutning senest kl. 15.00. GPS: 55.843102, 10.038417
Turen gennemføres i privatbiler.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Alrø Egehoved og ser hvad der er på Horsens Fjord. Herfra kører vi i roligt tempo tilbage mod dæmningen, og gør stop hen langs kysten og langs vejen med udsigt til Alrø Poldkrog. Fra Alrø kører vi videre til østsiden af Lerdrup Bugt ad Lindenæsvej, hvorfra vi får udsigt over vigen. Endelig kører vi videre til Horskær og Splidholm.
Praktiske oplysninger: Husk madpakke, drikkevarer, varmt tøj tilpasset vejret, solidt fodtøj og kikkert. Hold godt øje med din e-mail op til turen. I tilfælde af dårligt vejr aflyses turen muligvis.
Der er ingen tilmelding, men send en e-mail til Ole Jensen ofj(a)ofj.dk, eller ring til 2329 0118 hvis du har ledige pladser, eller ønsker kørelejlighed. Så forsøger jeg at arrangere fælleskørsel.
I tilfælde af aflysning eller ændring i planerne udsendes besked via e-mail listen, tilmeld dig derfor denne, hvis du ikke allerede har gjort det. Det kan gøres ved at klikke HER og udfylde med e-mail og navn, så får du også besked når der er nye ture, påmindelser om ture osv.
Turleder:Ole Jensen
Arrangør:DOF Østjylland

Fredag d. 13. oktober - mandag 16. oktober: Rügen - en perle på fuglenes trækrute!

Mødested:Ved Musikhuset, Aarhus, kl. 07.45
GPS: 56.151922, 10.198781
Tidspunktet hvor vi besøger øen er velvalgt: Masser af fugle trækker fra Skandinavien over Rügen og raster her i en længere periode. Udover nordeuropas tætteste bestand af havørne, er øen kendt for efterårstrækket af traner, hvor hundredevis af traner går til overnatning på de lavvandende områder rundt om øen. På vej til Rügen, skal vi besøge Gedser fuglestation, få en forsmag på efterårstrækket og høre om ringmærkningen her.
Tilmelding: På e-mail j-sim@natours.dk eller alternativt på mobil 4015 3706. Der sælges 34 pladser efter først til mølle princippet. Turen gennemføres ved 24 deltagere!
Tilmeldingsfrist: Fredag d. 01. september - 2017.
Pris: Turen koster kr. 4450,- i dobbeltværelse med alt incl. Tillæg på kr. 550,- for enkeltværelse!
Ved tilmelding betales et aconto beløb på kr. 2000,-
Læs det fulde program på Natours hjemmeside
Turleder:Bjarne Golles og John Simone
Arrangør:Natours i samarbejde med DOF Østjylland

Tirsdag d. 31 oktober: Rejsen til Verdens Ende – 10.000 km sejltur blandt pingviner, albatrosser, sjældne havfugle, hvaler og sæler imellem New Zealand og Ross-havet i Antarktis

Mødested:Naturhistorisk Museum bygning 1141, Bio-X Natur lokalet. Kl. 19.30
GPS: 56.167114, 10.202275.
Se vejviser øverst på siden
Biolog Hans-Erik Jensen viser billeder og fortæller historier fra 5 ugers skibs-ekspedition i foråret 2017, over nogle af verdens barskeste farvande fra New Zealand til Ross-havet i Antarktis, med stop på de subantarktiske øer Snares Islands, Auckland Island, Macquarie Island, Balleny Islands og Campbell Island. Se billeder af over halvdelen af verdens arter af pingviner, masser af albatrosser, nogle af verdens sjældneste havfugle og endemiske ø-arter, samt masser af hvaler og sæler og naturligvis de fantastiske landskaber og isformationer i verdens sydligste egne.
Foredrag:Biolog Hans-Erik Jensen
Arrangør:DOF Østjylland

Torsdag d. 9. nov: Gråkragetur – Mossø, Klostermølle, Klosterkær og Emborg Odde

Mødested:Parkeringspladsen ved Klostermølle kl. 10.00. Forventet afslutning senest kl. 15.00. GPS: 56.038756, 9.691568
Turen gennemføres i privatbiler.
Vi mødes på parkeringspladsen ved Klostermølle og går ned til fugletårnet og ser om der skulle være Vandstær, Isfugl og evt. Bjergvipstjert. Vi tager også et kig på søen og ser hvad den rummer. Derfra videre til Klosterkær hvor vi går en tur langs åen hvis der er stemning til det. Endelig kører vi over Emborg Odde, hvor vi ser hvad Mossø kan tilbyde fra denne side. Måske Havørnen også kommer forbi et af stederne.
Praktiske oplysninger: Husk madpakke, drikkevarer, varmt tøj tilpasset vejret, solidt fodtøj og kikkert. Hold godt øje med din e-mail op til turen. I tilfælde af dårligt vejr aflyses turen muligvis.
Der er ingen tilmelding, men send en e-mail til Ole Jensen ofj(a)ofj.dk, eller ring til 2329 0118 hvis du har ledige pladser, eller ønsker kørelejlighed. Så forsøger jeg at arrangere fælleskørsel.
I tilfælde af aflysning eller ændring i planerne udsendes besked via e-mail listen, tilmeld dig derfor denne, hvis du ikke allerede har gjort det. Det kan gøres ved at klikke HER og udfylde med e-mail og navn, så får du også besked når der er nye ture, påmindelser om ture osv.
Turleder:Ole Jensen
Arrangør:DOF Østjylland

Torsdag d. 16. nov: Blandt træpalmer, Gletsjere, Vulkaner og Kraftige Jordskælv

Mødested:Naturhistorisk Museum bygning 1141, Bio-X Natur lokalet. Kl. 19.30
GPS: 56.167114, 10.202275
Vi var 3, der i november 2016 i lejet bil drog på en 4 ugers rejse til New Zealand, og det fortrød vi ikke, selvom det blev en mere rystende oplevelse end forventet. Fantastiske landskaber, imponerende regnskove, farverig vulkanisme og flotanlagte vandrestier er karakteristika for NZ. Men ikke alt er ren idyl; englænderne har været der, og med dem er der indført en lang række europæiske arter, hvoraf flere i dag optræder invasivt. Søren Højager fortæller og viser billeder fra den uforglemmelige rejse.
Turleder:Søren Højager
Arrangør:Østjysk Biologisk Forening

Tirsdag d. 12. december: Julemøde

Mødested:Naturhistorisk Museum bygning 1141, Bio-X Natur lokalet. Kl. 19.30
GPS: 56.167114, 10.202275.
Se vejviser øverst på siden
Samme opskrift som de seneste mange år. Vi starter med Gløgg, kaffe og lidt sødt, hvorefter medlemmerne på skift fortæller om deres oplevelser fra året der gik og viser billeder derfra.
Arrangør:DOF Østjylland

Onsdag d. 13. dec: Gråkragetur – Stubbe Sø

Mødested:Følger senere
Turen er under planlægning. Følg med på www.dofoj.dk. Såvel tid og sted kan ændres!
Turleder:Ole Jensen
Arrangør:DOF Østjylland